Email: korylkevych.m@gmail.com

Офіційний сайт Михайла Корилкевича

  • Соціальна відповідальність бізнесу
  • Розвиток громад
  • Якісна підготовка управлінців

Громадських активістів не пустили на завод +ВІДЕО

Громадських активістів не пустили на завод +ВІДЕО

Громадських активістів не пустили на завод +ВІДЕО

03 лютого 2015 року в Дубно громадських активістів, депутатів Дубенської міської ради, представників ЗМІ не пустили на цукровий завод. Метою їхнього візиту був громадський контроль за виконанням обіцянки мешканцям Дубна: встановити на заводі очисні споруди, які звели б до мінімуму забруднення навколишнього середовища.




Причиною походу на завод стали дедалі частіші розмови серед обізнаних мешканців Дубна про те, що ніхто на заводі нічого й не думає робити, незважаючи на замовлену в кілька газет «цукрову» статтю про те, як все добре, тому що на заводі поставили очисні споруди – тепер всі бажаючі можуть дихати на повні груди. Швидше за все, цього не буде, тому що пилу зараз нема, бо кукурудзу просто не обробляють. Щойно буде сезон – дубенчани знов подивляться на світ через рожевий пил.

Отож, активісти, як і годиться, попередили керівництво заводу про візит. Так і не дочекавшись відповіді, 03 лютого, у визначений в листі час, голова Громадської експертної ради Михайло Корилкевич, депутат міської ради Олексій Козловський, активісти Микола Донець, Василь Якимюк, Олександр Лісовський вирушили до заводської прохідної. Для переконливості своїх намірів запросили із собою місцеве телебачення, пресу. Знову у телефонному режимі повідомили про це директора підприємства Володимира Фалка. Директор доручив зустріти делегацію одному зі своїх помічників Валентинові Копитку. Від нього почули обнадійливе: «Чекайте». Через 40 хвилин очікування біля прохідної у невеликої делегації з’явилось відчуття, що їх водять за ніс. Нарешті Копитко повідомив, що у нього немає дозволу з Києва на пропуск представників громади на підприємство…

«Чи закрито питання? Однозначно, ні. Громадська експертна рада й громадськість Дубна і надалі співпрацюватимуть в цьому напрямку, щоб домогтися-таки користі для людей», – прокоментував ситуацію Михайло Корилкевич.

Історія питання

Тривалий час дубенчани, що мешкають в районі цукрового заводу, потерпають від викидів з елеватора: рожевий пил не дає людям дихати. Мешканці й відверто обурювалися, і скарги писали, але це не завадило власникам заводу й далі нічого не робити в цьому напрямку. 16 грудня 2014 року голова Громадської експертної ради Дубенщини Михайло Корилкевич, громадські активісти, дубенчани та ЗМІ разом з директором цукрового Володимиром Фалком обговорювали в Дубно можливі шляхи вирішення питання. Тоді ж спільним рішенням створили комісію з громадських активістів, фахівців та депутатів, яка могла б у будь-який момент після появи елеваторних викидів прийти без попередження на завод і розібратися, звідки береться яскравий пил. 03 лютого комісія прийшла на завод, щоб упевнитися в правдивості заяв представників цукрового в пресі про те, що, мовляв, завод оснащено очисними установками. Проте людей на територію заводу не пропустили. Представники заводу пообіцяли дозволити для активістів відвідати підприємство вже за кілька днів. Отож, далі буде.