Email: korylkevych.m@gmail.com
Пекарі заявляють, що підвищення цін на хлібобулочні вироби в Україні — обгрунтоване. Адже дорожчають складові його виробництва.
Наприклад, борошно подорожчало на 90%. А вартість хліба в країні — на 42%, кажуть в асоціації хлібопекарів “Укрхлібпром”.
Ситуації не сприяють договірні відносини між виробниками хліба і роздрібними мережами. Останні розраховуються з постачальниками через місяць, кажуть хлібопекарі, тоді як термін реалізації хліба — 3 дні. За сировину ж заводи розраховуються по передоплаті.
Щоб втримати ціну, пекарям потрібна програма держпідтримки, а малозабезпеченим — цільові дотації. На даний час аграрний фонд забезпечує дешевшим борошном не всі області й лише на 30%.
Тим часом, інтернет-видання інформують, що у столичних супермаркетах вартість великодніх пасок зросла на третину, порівняно з минулим роком.
Джерело: Zaxid.net