Email: korylkevych.m@gmail.com

Офіційний сайт Михайла Корилкевича

  • Соціальна відповідальність бізнесу
  • Розвиток громад
  • Якісна підготовка управлінців

У реанімації міської лікарні Рівного — нове обладнання

У реанімації міської лікарні Рівного — нове обладнання

У реанімації міської лікарні Рівного — нове обладнання

Днями в Україні продовжено карантин до 24 квітня та запроваджено надзвичайну ситуацію у зв’язку зі збільшенням загального числа виявлених хворих на коронавірус. Рівне перебуває на карантині від 16 березня. Більшість рівнян сумлінно виконують прохання міської влади: на вулицях міста небагато перехожих, більшість з них носять захисні маски і тримаються на відстані.

Тим часом, лікарні не припиняють підготовку до госпіталізації пацієнтів з ускладненнями від коронавірусу.

Зокрема, днями до Рівненської центральної міської лікарні привезли сучасне обладнання. Воно знаходиться в палаті реанімаційного відділення.

Лікар-ординатор, анестезіолог Рівненської ЦМЛ Андрій Захарук:

На нових моніторах ми зможемо бачити і контролювати показники артеріального тиску, пульсу пацієнта, рівня насичення крові киснем. На сучасному обладнанні, порівняно зі старішим, додатково є датчики, зокрема, для визначення рівня насичення крові киснем на пальцях і вухах пацієнта”.

Купівлю медичної техніки для лікарні профінансував фонд "Любіть Україну".

Головний лікар Рівненської центральної міської лікарні Євген Кучерук:

Придбали також портативний кардіограф, його можна взяти і перенести, він працює автономно. Таке обладнання вкрай потрібне і вчасне, воно однозначно допоможе багатьом. Ми вдячні родині Корилкевичів, яка постійно допомагає нашим медичним установам”.

Голова правління фонду “Любіть Україну” Михайло Корилкевич: 

"Кожного дня ситуація в Україні щодо рівня захворювання на коронавірус та грип змінюється на гірше. Для боротьби з ускладненнями від цих та інших важких інфекцій медики використовують різне сучасне обладнання. І якщо такого обладнання в лікарні бракує або взагалі немає, виникає загроза життю і здоров'ю хворих.

В умовах епідемії людина стає дуже вразливою, їй загрожує не тільки інфекція, а й нестача кваліфікованого персоналу, а іноді, і брак людського ставлення до хворої людини. Саме тому наша медицина потребує підтримки — і моральної, і матеріальної.

У нашій країні це розуміють багато бізнесів та організацій. Вони спрямовують частину своїх ресурсів на підтримку медицини, хто як може. Моя родина вирішила зробити свій внесок у цю справу. І через благодійний фонд "Любіть Україну" профінансували обладнання для міської лікарні Рівного. На цей час воно вже знаходиться в реанімаційній палаті та готове до використання. Вважаю, що у Рівненській міській лікарні працюють професіонали, які впораються з новими викликами".

Як повідомлялося раніше, у 2019 році фонд "Любіть Україну" спільно з Радивилівською районною лікарнею та громадою Радивилова впровадили проєкт за програмою “Кусаноне” і забезпечили районну лікарню сучасним апаратом штучної вентиляції легенів й апаратом УЗД. Відбулося це за підтримки Посольства Японії в Україні.

ВІДЕО: сюжет "ТРК "Ритм"

Наталя Богданець

loveukrainefund@gmail.com