Email: korylkevych.m@gmail.com

Офіційний сайт Михайла Корилкевича

  • Соціальна відповідальність бізнесу
  • Розвиток громад
  • Якісна підготовка управлінців

У Волинській області буде створено молочний кластер

У Волинській області буде створено молочний кластер

У Волинській області буде створено молочний кластер

На Волині розвиватимуть мережу сімейних молочних ферм. Про це йшлося на засіданні круглого столу, що відбувся в Волинській ОДА. Волинська область разом із Рівненською, Тернопільською та Хмельницькою областями долучилася до проєкту “Сімейні молочні ферми — добробут людей та сталий розвиток села”, що реалізується спільно Урядом Швеції та ПРООН в Україні.

Молочний кластер — це модель, що допоможе родинам фермерів фінансово, вважає Людмила Іващук, фінансова радниця проєкту “Сімейні молочні ферми”. Вона розповіла, що на сьогодні учасниками проєкту є три сімейні молочні ферми Волинської області, дві з яких — у Володимир-Волинському районі та одна — у Горохівському.

Щоб вирішити проблему нестачі молока в Україні, потрібно розбудовувати мережу сімейних молочних ферм і надати цим фермам необхідне фінансування. Створення молочного кластеру — це саме та унікальна модель, що прийнятна ООН і допоможе залучити кошти. Аби проект став прибутковим для Волині, необхідно створити 40-50 сімейних ферм.

Ми звикли чути про одноосібних власників у молочній галузі. Однак ми вивчили світовий досвід і провели дослідження, які показали, що в Україні щороку не вистачає 10 млн тонн молока. І найбільш ефективний шлях вирішення цієї проблеми – створення сімейних молочних ферм”, - сказав голова правління благодійного фонду “Любіть Україну”, президент Української кооперативної федерації Михайло Корилкевич.

На цей час на Волині уже є 48 заявок для участі у проєкті, три ферми — на стадії будівництва. На думку ініціаторів проєкту, для творення молочного кластеру необхідно поєднати зусилля влади, фермерів і бізнесу.

З обласного бюджету передбачається виділити у цьому році 1 млн гривень, більшу частину цих коштів ми плануємо використати саме для створення сімейних молочних ферм”, – сказав директор департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Горбенко.

Учасники круглого столу підписали Меморандум про співпрацю і взаєморозуміння між Волинською обласною державною адміністрацією, представниками ОТГ Волинської області, представниками молокозаводів регіону та спілкою “Українська кооперативна федерація”.

У події взяли участь: представники Волинської ОДА, директор департаменту АПР Волинської ОДА Юрій Горбенко, голова правління РОБФ “Любіть Україну” Михайло Корилкевич, керівник проєктів фонду “Любіть Україну” Олександр Лісовський, представники ОТГ, банків, молокозаводів регіону, фермери та команда проєкту.

За повідомленням smf.org.ua