Email: korylkevych.m@gmail.com

Офіційний сайт Михайла Корилкевича

  • Соціальна відповідальність бізнесу
  • Розвиток громад
  • Якісна підготовка управлінців

Заболотцівська ОТГ: Кластер "Натуральне молоко" переймав досвід розвитку молочних сімейних ферм у кооперативу "Покрова"

Заболотцівська ОТГ: Кластер

Заболотцівська ОТГ: Кластер "Натуральне молоко" переймав досвід розвитку молочних сімейних ферм у кооперативу "Покрова"

У вівторок, 11 липня, відбувся ознайомчий візит делегації з Рівненщини на сімейні молочні ферми Бродівського району Львівської області. Представники фермерських господарств завітали у кооператив "Покрова", що в с. Заболотці, з метою переймання досвіду створення та функціонування сімейних ферм.

Кооператив "Покрова" успішно працює на території Заболотцівської громади вже протягом дев’яти років. Очільниця кооперативу і власниця однієї з ферм, які входять до нього, Любов Клубок радо поділилася досвідом функціонування сімейних молочних ферм на прикладі свого господарства з учасниками делегації з Рівненської області.

До слова, учасники також побували на пасовищі в Заболотцях. Тут відвідувачам продемонстрували, як функціонує кооперативна послуга доїння корів просто на пасовищі.

Світлина від Natalia Bohdanets.

Обмін досвідом і демонстраційна діяльність є одними з методів роботи сільськогосподарських дорадників. Директор Львівської аграрної дорадчої служби (ЛАДС) Іван Паньків, який активно розвиває дорадчу діяльність у сільських громадах, також попрацював з делегацією з Рівненщини.

Світлина від Natalia Bohdanets.

Як повідомив пан Іван на своїй сторінці у соцмережі, за згодою з головою Заболотцівської громади Бродівського району ЛАДС відкрила тут робоче місце сільськогосподарського дорадника у громаді. Тож 11 липня у Заболотцях, у перший робочий день Іван Паньків як дорадник присвятив ознайомленню гостей з Рівненщини з роботою місцевих молочних сімейних ферм, що входять до складу кооперативу "Покрова", та з діяльністю дорадчої служби в цьому напрямку.

Світлина від Natalia Bohdanets.

"Багато запитань було до Люби Клубок і щодо кооперативу і її родинної ферми. На пасовищі в селі Заболотці делегація побувала і побачила, як функціонує кооперативна послуга доїння корів на пасовищі. Окремі учасники навіть попробували подоїти корів. Підсумки візиту підвели при споживанні кави", - зазначив Іван Паньків.

Виїздний семінар був надзвичайно цікавим та натхненним. Іван Паньків супроводжував делегацію протягом всього візиту, запалюючи впевненістю та оптимізмом до започаткування нової справи.

Сповнені позитивними емоціями та вражені побаченим, Кластер "Натуральне молоко" разом з однодумцями планує вже до кінця року запустити діяльність сімейних ферм на Здолбунівщині та Дубенщині Рівненської області.

 

Наталя Богданець,

за повідомленням Кластеру "Натуральне молоко"