Email: korylkevych.m@gmail.com

Офіційний сайт Михайла Корилкевича

  • Соціальна відповідальність бізнесу
  • Розвиток громад
  • Якісна підготовка управлінців

Як бачать свою роль жінки-лідерки громад у новому серіалі "Фермери"?

Як бачать свою роль жінки-лідерки громад у новому серіалі

Як бачать свою роль жінки-лідерки громад у новому серіалі "Фермери"?

Нещодавно у Рівненському Центрі розвитку місцевого самоврядування відбувся круглий стіл за участю жінок – лідерок громад Рівненської області. На події анонсували проєкт, який реалізується за підтримки Українського культурного фонду, а саме: початок роботи над створенням мінісеріалу "Фермери".

Радник з питань комунікацій ЦРМС Василь Туз відкрив захід та інформував, що круглий стіл став продовження серії заходів, на яких піднімаються  питання гендерної рівності, і матиме продовження.

"У квітні цього року за сприяння нашого Центру було створено Лігу жінок ОТГ області, яка зараз дія в складі Асоціації ОТГ Рівненщини. На цьому засіданні круглого столу основними темами були гендерно-орієнтоване бюджетування, співпраця з Рівненським міжнародним кінофестивалем "Місто мрії" і започаткування відеопроекту "Громада мрії", а також розвиток у громадах зеленого туризму. Тому основними доповідачами стали радниця з питань місцевих фінансів ЦРМС Ірина Кондратюк та продюсер серіалу "Фермери", який зніматимуть в області, консультант проекту зі створення сімейних молочних ферм Олександр Гладунов", - розповів він.

Олександр Гладунов розповів лідеркам про те, що серіал "Фермери" буде з ідейним наповненням, адже покликаний просувати фермерство в Україні.

"Практика показує, що значне число селян готові у пошуках роботи та заради більшого заробітку виїхати закордон або ж до великих міст. Деякі не готові розпочинати свою справу, оскільки, за їхніми словами, не мають необхідних коштів, знань, підтримки рідних на старті, сумніваються і так далі. Функція серіалу, крім розважальної, полягатиме у допомозі фермерам і тим, хто хотів би зайнятися цією справою, знайти відповіді на свої запитання та відкинути сумніви. Зараз серіал перебуває на етапі написання сценарію. По завершенню відбудуться зйомки тизеру і триватиме промоція ідеї серіалу", - сказав Олександр Гладунов.

Також він повідомив, що зйомки серіалу, швидше за все, відбуватимуться саме на локаціях Рівненської області, безпосередньо на фермах в ОТГ. Це стане елементом просування громад і потребує сприяння місцевої влади та бізнесу. Команда серіалу відкрита до співпраці в цьому напрямі.

 

Наталя Богданець,

менеджерка зі зв’язків з громадськістю проєкту "Фермери"

natalabogdanets@gmail.com