Email: korylkevych.m@gmail.com

Офіційний сайт Михайла Корилкевича

  • Соціальна відповідальність бізнесу
  • Розвиток громад
  • Якісна підготовка управлінців

Українська кооперативна федерація підписала Меморандум про співпрацю з Рівненською ОДА та обласною радою

Українська кооперативна федерація підписала Меморандум про співпрацю з Рівненською ОДА та обласною радою

Українська кооперативна федерація підписала Меморандум про співпрацю з Рівненською ОДА та обласною радою

Сторони задекларували взаємодію та консолідацію зусиль з метою сприяння соціально-економічному розвитку Рівненської області. У зустрічі взяли участь президент Української кооперативної федерації Михайло Корилкевич, заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг і голова постійної комісії, депутат Рівненської обласної ради Ігор Ясенюк.

Нещодавно, 10 березня 2021 року, відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Українською кооперативною федерацією (УКФ), Рівненською обласною державною адміністрацією та обласною радою.

Сторони визначили як напрями співпраці розвиток мережі сімейних молочних ферм, раціональне використання водних ресурсів регіону, розвиток сільського зеленого туризму, розкислення ґрунтів і водойм Рівненщини, організацію подій, націлених на залучення інвестицій, впровадження проектів для студентів, орієнтованих на розвиток підприємництва.

Зокрема, у напрямі розвитку мережі сімейних молочних ферм в Рiвненськiй області сторони домовилися про взаємодію у формуванні молочних кооперативів. Наприклад, було домовлено про співпрацю щодо створення кластеру молочного тваринництва у Рівненському районі. Визначено, що кластер слугуватиме моделлю для масштабування в межах України.

Також сторони погодили співпрацю щодо розвитку сільського зеленого туризму на Рівненщині, зокрема, у “Зеленому трикутнику” Дубно — Острог — Гоща, у формуванні туристичного кластеру та мережі туристичних маршрутів, щодо проведення промокампанії з метою збільшення трафіку туристів.

Учасники підписання домовилися про взаємну підтримку в організації інвестиційних форумів, проведенні ділових зустрічей задля започаткування інвестиційних проектів та залучення інвестицій, розвитку інноваційних моделей імпакт-інвестування.

Узгоджено, що з цією метою сторони організовуватимуть робочі групи і проектні команди, формуватимуть спільні пропозиції до участі в програмах різного рівня, а також для центральних і місцевих органів влади й органів місцевого самоврядування. Вони розроблятимуть проекти й ініціативи для участі у програмах ЄС, залучатимуть територіальні громади, державні установи і приватні компанії для впровадження проектів.

Підписання Меморандуму відбулося під час важливої для Рівненщини події — відкриття сироварні з виготовлення крафтових сирів на сімейній молочній фермі “Юнікасоль” у селі Бущі, на Здолбунівщині. Відкриття фермерами сироварні стало кроком до створення молочного кластеру на базі Здолбунівської, Мізоцької та Здовбицької громад Рівненської області.

Ознайомитися з повним текстом Меморандуму можна тут.