Email: korylkevych.m@gmail.com

Офіційний сайт Михайла Корилкевича

  • Соціальна відповідальність бізнесу
  • Розвиток громад
  • Якісна підготовка управлінців

Сімейну молочну ферму відкрили на подвір’ї священника

Сімейну молочну ферму відкрили на подвір’ї священника

Сімейну молочну ферму відкрили на подвір’ї священника

Нещодавно велика фермерська родина Рівненщини поповнилася ще однією фермою: "Молочну хатку" відкрили у с. Уїздці на Здолбунівщині, у господарстві родини Андрія і Євгенії Остап’юків.

У "Молочній хатці" зараз живе 11 корів. Незабаром поголів’я зросте до 15-ти. Загалом на молочній фермі Остап’юки планують утримувати 20 голів великої рогатої худоби.

Оформлювати ферму Андрієві та Євгенії допомагали діти. Зокрема, старша донька Олександра, яка займається живописом, цікаво розмалювала двері в усі приміщення ферми. Як розповіла Олександра, вони всіляко підтримували батьків: від задуму відкрити ферму до його втілення – і словом, і ділом.

Відкриття "Молочної хатки" стало можливим завдяки проєкту, що реалізується кластером "Натуральне молоко", за підтримки ТОВ "УкрМілкІнвест" та ПСП "Україна".

Проєкт передбачає створення мережі сімейних молочних ферм, сприяє розвитку молочного тваринництва в області та має всі перспективи стати одним зі стимулів розвитку сільської місцевості. "Молочна хатка" - це друга сімейна ферма, відкрита у Здолбунівському районі.

У події взяв участь виконуючий обов’язки голови Здолбунівської райдержадміністрації Леонід Власюк.

"Дуже приємно, що такі молочні ферми відкриваються в районі, що є такі ентузіасти, які люблять цю справу. Зі свого боку, ми всіляко підтримуватимемо сімейні молочні ферми. На цей час у нас в районі є програма підтримки тваринницьких ферм. Наприклад, минулого року з районного бюджету було витрачено 200 тисяч гривень", - сказав Леонід Власюк.

Михайло Корилкевич, президент Української кооперативної федерації:

"Сьогодні ми маємо реальний приклад початку будівництва молокопереробного заводу урядом Канади (у рамках проєкту "Розвиток молочного бізнесу в Україні" - прим. авт.) у Львівській області, смт Красне. Завод буде відкритий у вересні наступного року. Передумовою будівництва молокозаводу стало відкриття близько 70-ти сімейних ферм на Львівщині. Це означає те, що коли ми дійдемо до певної кількості сімейних ферм, тоді виникне потреба у молокозаводі, відповідно – можна буде розпочинати працювати над цим. На Львівщині запланували малий молокозавод. А оскільки ми відкриваємо молочні ферми не в одній області, то, звичайно, виникне потреба у великому молокозаводі".

Сюжет ТРК "Дубно":

 

Наталя Богданець,

менеджерка зі зв’язків з громадськістю РОБФ "Любіть Україну"