Email: korylkevych.m@gmail.com

Офіційний сайт Михайла Корилкевича

  • Соціальна відповідальність бізнесу
  • Розвиток громад
  • Якісна підготовка управлінців

На Хмельниччині створюють молочний кластер

На Хмельниччині створюють молочний кластер

На Хмельниччині створюють молочний кластер

18 лютого у Хмельницькій обласній державній адміністрації відбулося засідання круглого столу щодо створення молочного кластеру в області на базі сімейних молочних ферм. Ініціатором заходу виступила Українська кооперативна федерація, ТОВ “Укрмілкінвест”, ХОДА й обласна рада, Агенція регіонального розвитку Хмельницької області.

На думку учасників події, створення кластеру сприятиме якісному та кількісному збільшенню нових робочих місць, збільшенню надходжень податків у місцеві бюджети та зменшенню тенденції трудової міграції за кордон.

Ця тема актуальна, оскільки ключове питання сьогодні на селі – це зайнятість... Сьогодні ми шукаємо ті механізми, що найбільш ефективно працюватимуть”, – сказав перший заступник голови ХОДА Роман Примуш.

Хмельницька область є найбільш активною серед інших областей, хоч і приєдналася до участі в проєкті нещодавно. В регіоні діє дев’ять сімейних молочних ферм, і спільними зусиллями до кінця 2020 року можемо відкрити ще 60 таких ферм”, – сказала фінансова радниця проєкту “Сімейні молочні ферми” Людмила Іващук.

Саме для громад має бути зрозуміла така модель, її економічні зв’язки та результати. ОТГ мають проявити свою ініціативу та підтримувати реалізацію таких програм на місцях”, – зауважив радник голови ХОДА Олексій Лисюк.

Організатори конференції висловили сподівання, що керівництво області та інші учасники події отримають найповнішу інформацію щодо розвитку проекту «Сімейні молочні ферми», дізнаються про організацію молочного кластеру та напрацюють механізм подальших спільних дій для створення кластера на базі сімейних молочних ферм.

У події взяли участь: перший заступник голови Хмельницької обласної державної адміністрації Роман Примуш, радник голови Олексій Лисюк, ініціатор та інвестор проєкту “Сімейні молочні ферми” Михайло Корилкевич, фінансова радниця проєкту Людмила Іващук, керівник проєктів благодійного фонду “Любіть Україну” Олександр Лісовський, голови ОТГ, керівники молокозаводів, фермери, фахівці з розвитку, підприємці, інвестори, експерти, власники та зацікавлені у створенні сімейних молочних ферм, "Український державний фонд підтримки фермерських господарств" та інші запрошені.

За повідомленням smf.org.ua