Email: korylkevych.m@gmail.com

Офіційний сайт Михайла Корилкевича

  • Соціальна відповідальність бізнесу
  • Розвиток громад
  • Якісна підготовка управлінців

На Рівненщині пишуть сценарій серіалу про те, як круто бути фермером

На Рівненщині пишуть сценарій серіалу про те, як круто бути фермером

На Рівненщині пишуть сценарій серіалу про те, як круто бути фермером

Серіал "Фермери" стане першим українським телевізійним проєктом, у якому, крім побуту селян, буде втілено ідею просування фермерського руху в Україні. Прототипами головних героїв серіалу стали власники сімейної молочної ферми на Рівненщині. Родина повернулася з заробітків, щоб займатися фермерством в Україні.

Ідея створити серіал "Фермери" належить Рівненському обласному благодійному фонду "Любіть Україну", який популяризує проєкт сімейних молочних ферм у Західній Україні. Написання сценарію та створення індивідуального презентаційного пакету для телевізійного міні-серіалу "Фермери" підтримав Український культурний фонд. Грант отримала телерадіокомпанія "Ритм".

До ідеї просувати українське село за допомогою якісного культурного продукту фонд підштовхнув власний досвід: у щоденній співпраці з селянами та з розвитку соціально-культурних проєктів на Рівненщині. Як ми інформували раніше, проєкт створення сімейних ферм покликаний об'єднувати родини та розвивати громади.

По-перше, ідея створення серіалу про фермерів виникла з усвідомлення масштабу проблеми: сучасні селяни краще оберуть заробітки закордоном, аніж створять власний добробут в Україні. Щороку з країни невпинно виїздять сотні тисяч заробітчан, сотні сіл старіють та поволі зникають з мапи. Заробітчанство часто руйнує сім’ї, негативно позначається на вихованні молоді, яка втрачає почуття патріотизму та бажання берегти традиції…

По-друге, більшість фільмів про українське село демонструють суцільну безвихідь, і якщо не зображують пияцтво й занепад, то висміюють селянина, показуючи його наївним і недолугим, розраховані на глядача, якому "не треба думати"…

Міні-серіал "Фермери" покликаний змінити ставлення українського суспільства до сучасного села. Мета проєкту – створити яскравий сценарій, який можна втілити у фільм, що викличе емоційне співпереживання людей, які пов’язали своє життя з селом. Покаже проблеми, конфлікти та шляхи їх вирішення у цікавій і невимушеній ігровій формі. "Фермери" продемонструють, що сьогодні в Україні є можливості для гідного життя, для збереження родинних цінностей. Лише треба не боятися подолати консерватизм і стереотипи мислення, взяти на себе відповідальність за власне майбутнє.

"Фермери" мають стати меседжем до молоді про те, що жити у селі добре та перспективно, що саме в сільській місцевості роботи – непочатий край. Саме там можна реалізовуватися, розвиватися та втілювати в життя найсміливіші ідеї.

До написання сценарію міні-серіалу "Фермери" залучено відомого українського сценариста Олексія Комаровського. У його сценарному портфоліо такі роботи, як: детективні серіали "Карпатський рейнджер" (2018, фільм у виробництві), "Опер за викликом" (ефір на 2+2, 2018), "Сни" (ефір на ТВ-3, 2016), мелодраматичний серіал "Лабораторія кохання" (ефір на каналі "Домашній", 2017) та інші.

Після створення сценарію буде знято тизер міні-серіалу. Зйомки пройдуть на сімейних молочних фермах та інших локаціях Рівненської області. Сформований у результаті роботи презентаційний пакет буде запропоновано потенційним інвесторам зйомок серіалу.

Медіа-партнери проєкту: телеканал "С-ТБ", м. Житомир, телеканал "Місто", м. Хмельницький, телеканал ТВА, м. Чернівці, телеканал "ТБ-4", м. Тернопіль, телеканал "Аверс", м Луцьк, телеканал "Київ", м. Київ.

На фото: Сімейна молочна ферма "Шедевр", с. Довгалівка, Радивилівський район

Читайте також: У Радивилівському районі відкрили сімейну молочну ферму "Шедевр"

За повідомленням:

Наталя Богданець,

менеджер зі зв’язків з громадськістю проєкту "Фермери"