Email: korylkevych.m@gmail.com

Офіційний сайт Михайла Корилкевича

  • Соціальна відповідальність бізнесу
  • Розвиток громад
  • Якісна підготовка управлінців

Рейтингування дубенських політиків у березні: злети і падіння

Рейтингування дубенських політиків у березні: злети і падіння

Рейтингування дубенських політиків у березні: злети і падіння

Експерти, склад яких був визначений на відкритому засіданні Громадської експертної ради Дубенщини, продовжують моніторинг діяльності місцевих політиків, які є ймовірними кандидатами на керівні посади у Дубні та районі. Простіше кажучи, відомим на Дубенщині людям, які не відмовилися б покерувати містом чи районом, виставляють оцінки за дев’ятьма уже відомими критеріями.

Рейтингування місцевого політичного бомонду проводиться за підсумками місяця. Порівняно з лютим, коли експерти "проголосували" вперше, у березні тенденції оцінювання змінилися.

Так, з десяти претендентів на крісло мера, у вісьмох рейтинг знизився, в тому числі й у діючого міського голови Василя Антонюка (з 3,95 до 3,25 бала). Якщо говорити мовою припущень, то тут, можливо, зіграла свою роль не надто висока активність голови міста у допомозі нашим воякам, які воюють на сході країни, як це було у попередні місяці. Та й бюджет Дубна 2015 року позбавив керманича міста багатьох "козирів", які він використовував минулого мирного року. Дехто з експертів хоче бачити діяльність мера більш прозорою, щоб не виникало навіть натяку для розмов про корупційні діяння чи конфлікт інтересів.

Приблизно на рівні лютого залишилися рейтинги у кандидатів на посаду міського голови Юрія Мацишина (2.65) і Андрія Хижняка (3,83). Висока оцінка секретаря міської ради (ця посада за ним зберігається) пояснюється дуже просто: на останнє сесійне засідання пан Андрій приїхав прямо з військового полігону у відповідній уніформі, звідки незабаром має відбути в зону АТО. І це, судячи з оцінок експертів, не єдиний плюс кандидата.

За останній місяць зріс рейтинг попередника Антонюка на посаді мера – Леоніда Дудка. Що додало бонусів екс-меру в очах експертів – доводиться лише здогадуватися. Хоча за сухою статистикою, безсумнівно, криється висока активність підприємця-депутата на сесійних засіданнях та його суттєва участь у благодійних акціях.

Майже протилежна динаміка спостерігається у рейтингуванні політиків районного рангу. І хоч 31 березня відповідним президентським указом на посаду голови РДА вже призначено Юрія Парфенюка, все ж надалі експерти оцінюватимуть новопризначеного очільника району саме за його конкретними справами на користь громади. Призначення Президента позначилося на рейтингу Парфенюка, який зріс – з 2,69 у лютому до 3,63 у березні.

Та найвищий рейтинговий бал (але далеко не найвищий з можливих) за підсумками березня утримує в.о. першого заступника голови РДА Володимир Іщук – 3,96. Експерти характеризують його як людину, яка виконує в адміністрації найбільше "чорнової роботи". Значно підвищився рейтинг у Віктора Терновика, менш помітний "плюс" у Петра Рухера та Віктора Яковчука (зауважте, що троє останніх – усі з команди нардепа Олександра Дехтярчука). Отже, серед 9 кандидатів на керівну посаду в районі у п’ятьох рейтинг зріс, і це теж дає підстави для певного аналізу.

Яким буде квітень для місцевих політиків за версією експертів, дізнаємося незабаром.