Email: korylkevych.m@gmail.com

Офіційний сайт Михайла Корилкевича

  • Соціальна відповідальність бізнесу
  • Розвиток громад
  • Якісна підготовка управлінців

Вперше у Дубні працює медична клініка на колесах

Вперше у Дубні працює медична клініка на колесах

Вперше у Дубні працює медична клініка на колесах

Один із учасників круглого столу, присвяченого початку роботи у нашому місті "Медичної клініки на колесах", голова Острозької райдержадміністрації Віталій Ундір нагадав відому аксіому: "Абсолютно здорових людей немає. Є недообстежені". А якщо врахувати, що у наших селах є ще люди, які не те що своєї групи крові не знають, а й рідко зустрічаються з людиною у білому халаті, - то приїзд до Дубна двох автобусів з медперсоналом у рамках українсько-американського проекту з метою безкоштовного медичного обстеження та стоматологічної допомоги населенню виглядає справді непересічною подією.

Протягом десяти днів на території Дубенського державного історико-культурного заповідника лікарі приймуть 400 мешканців міста й району. У першу чергу, це діти і дорослі з багатодітних та малозабезпечених родин, учасники АТО, вимушені переселенці, інші соціально вразливі категорії населення.

Керівник проектів Рівненського обласного благодійного фонду "Любіть Україну" Оксана Ігнатюк розповіла, що попередній запис у "Клініку на колесах" значно перевершив сподівання організаторів благодійної акції: бажаючих виявилось утричі більше від тієї кількості, які фізично зможуть прийняти тернопільські медики. А тому голова правління благодійного фонду Михайло Корилкевич запропонував усіх, хто цього разу не потрапив на обстеження до мобільної клініки, оточити увагою і теплом у медичних закладах міста й району.

Така пропозиція знайшла підтримку у начальника відділу охорони здоров’я Дубенської міської ради Ярослава Артемовського та головного лікаря центральної районної лікарні Віктора Порицького, які теж були учасниками зустрічі.

Ідея акції належить директору заповідника м. Дубна Леоніду Кічатому. У сусідньому Кременці, де він довги й час працював і живе, "Клініка на колесах" успішно діяла не один рік. Тепер ось і до Дубна доїхала.

 

"Для заповідника – то не лише гарна реклама, а й повернення до старих добрих традицій, коли благодійні акції у сиву давнину здійснювалися здебільшого в маєтках князів", - привітав присутніх з гарним починанням Леонід Кічатий.

Організаційні клопоти з нагоди приїзду до нас "Клініки на колесах" взяв на себе благодійний фонд "Любіть Україну", заручившись підтримкою того ж заповідника та Міжнародного благодійного фонду "Дар життя" (м. Тернопіль).

А ще відгукнулись небайдужі дубенські підприємці: директор кафе-бару "Ірвіт" Ірина Степасюк, директор ТзОВ "ДН-Класик" Микола Паш, директор ПМПФ "Спецрембуд" Олександр Кучерук.

 

    


Головний лікар клініки Лариса Чорна розповіла, що надання загальної медичної і стоматологічної допомоги – це один із напрямків діяльності міжнародного фонду "Дар життя". Кожному, хто завітає у клініку, для діагностики, рекомендацій лікаря та лікування буде виділено не менше 30 хвилин. Наголос робиться на профілактиці захворювань.

 Загалом же, круглий стіл у заповіднику дав можливість зібрати в одне коло представників державних органів влади, місцевого самоврядування, діячів культури та науки, благодійних організацій. А об’єднала їх усіх турбота про здоров’я української нації, про її майбутній генофонд.

"Немає суттєвого значення форма надання медичної допомоги нашим співвітчизникам, в даному разі – нашим землякам, - поділився думками голова Дубенської райдержадміністрації Юрій Парфенюк. – Ми маємо використати всі можливі методи для збереження найціннішого, що є в людини – її здоров’я".

Думку очільника Дубенщини поділяють перший заступник голови міста Острог Ольга Логвін, представник НУ "Острозька академія" Микола Бендюк, які теж взяли участь у заході.

"Медична клініка на колесах" працюватиме в Дубні з 22 квітня до 07 травня, а потім переїде до Острога.

Під час засідання йшли зйомки телепроекту "Здоров'я нації з Михайлом Корилкевичем", який транслюватиметься на ТРК "Дубно" 25 та 26 квітня, о 17.00.

 

                                                                                                        Роман Федорів

 

Фото прес-служби РОБФ "Любіть Україну"

На головному фото (зліва направо): головний лікар "Медичної клініки на колесах" Лариса Чорна, голова Дубенської райдержадміністрації Юрій Парфенюк, голова правління благодійного фонду "Любіть Україну" Михайло Корилкевич під час засідання круглого столу в заповіднику