Email: korylkevych.m@gmail.com

Офіційний сайт Михайла Корилкевича

  • Соціальна відповідальність бізнесу
  • Розвиток громад
  • Якісна підготовка управлінців

Нік Піацца: "Я допоможу Дубну знайти спільну мову з закордонним інвестором"

Нік Піацца:

Нік Піацца: "Я допоможу Дубну знайти спільну мову з закордонним інвестором"

Минулої п’ятниці, 20 листопада, відомий експерт в галузі міжнародних інвестицій, засновник і керівник інвестиційної компанії SP Advisors Нік Піацца завітав до Дубна на запрошення голови Громадської експертної ради Дубенщини Михайла Корилкевича. За участю Ніка Піацци відбувся круглий стіл на тему інвестування в економіку місцевих громад.

Михайло Корилкевич дотримує слова, яке дав під час передвиборної кампанії у жовтні 2015 року: тоді він пообіцяв у будь-якому разі продовжити діяльність задля громади Дубна. Зокрема, докласти зусиль до залучення інвестицій в місцеву економіку. Одним із кроків у цьому напрямку стало проведення круглого столу, головним гостем якого став відомий у Європі та США український інвестиційний експерт і банкір.

Нік Піацца уже приїжджав у Дубно. Але з представниками місцевої влади, підприємцями та громадськими активістами на тему пошуку додаткових джерел фінансування міста спілкувався вперше, під час візиту 20 листопада. Уже декілька років поспіль Нік співпрацює з владою Канева у плані спрямування інвестицій у місто, яке за характером проблем споріднене з Дубно.

"Основна проблема, про яку не раз чув під час зустрічей з дубенчанами на минулих виборах – дефіцит коштів на ремонт шкіл, будівництво дитячих садочків, інших соціально важливих об’єктів, – сказав під час розмови голова ГЕРД. – Залучення інвестицій суттєво допомогло б місту. А тому нам не обійтися без співпраці з експертами, які мають величезний досвід інвестування в Україну".

З приводу того, за яких умов у Дубно можуть надійти інвестиції, Нік Піацца висловився, посилаючись на власний досвід роботи. Для прикладу, він розповів про те, як одного разу міський голова Канева виявив бажання реалізувати проект будівництва у місті набережної вартістю 40 мільйонів доларів США. Нік повинен був знайти інвестора. Проте для початку Нік запропонував міському голові порахувати, через який термін Канів зможе розплатитися з інвестором за використання вкладених грошей. Як виявилося, це доволі складно обґрунтувати. Тож як висновок: масштабні інвестиції в подібні проекти невеликих міст є недоцільними.

Тому Нік Піацца радить таким містам, як Канів і Дубно, розпочинати з невеликих проектів вартістю від 100 тисяч доларів США до 1 млн. доларів США.

"Якщо інвестор бачить у бізнес-пропозиції математичну логіку цифр, то він буде з вами розмовляти, – поділився досвідом експерт. – Ми з Михайлом Корилкевичем обговорюємо ідею заснування в Дубно агентства, яке допомогло б місцевим підприємцям створювати бізнес-моделі, готувати бізнес-плани і подавати їх інвесторам у найбільш зрозумілому форматі, тобто працювати чітко, лаконічно й максимально ефективно".

У Дубні немає басейну, спортивної школи, не відповідає стандартам стадіон, молодь не має можливості цікаво провести своє дозвілля. Ці та інші проблеми стали відомі Ніку Піацці. Разом з Михайлом Корилкевичем вони склали перелік об’єктів, які першочергово претендують на інвестиції.

Звучала також тема відновлення роботи цукрового заводу. Нік Піацца і тут готовий підтримати підприємців, якщо буде складено чіткий план. Але, все-таки, радить починати з менш затратних проектів.

На завершення зустрічі Нік Піацца поділився планами: "Я не планую залишати Україну. Впевнений, що тут можна робити прості речі, які будуть корисні всім, тобто громаді... До Дубна я приїхав не просто розмовляти, а розпочати співпрацю".

 

 

 

 

 

 

Довідка

Нік Піацца – засновник і генеральний директор SP Advisors. Раніше Нік був генеральним директором BG Capital – інвестиційно-банківського підрозділу Банку Грузії. Нік був призначений на позицію генерального директора в грудні 2008 р. Незважаючи на тогочасну фінансову кризу, йому вдалося успішно реалізувати завдання щодо забезпечення активного росту обсягів продажів, збільшити ринкову частку й обороти компанії. До того як приєднався до команди BG Capital, Нік Піацца обіймав посаду директора з корпоративних зв'язків ІК Concorde Capital та координував роботу декількох департаментів, серед яких відділ продажів, аналітики і корпоративних фінансів. Отримав диплом Університету Lake Forest (Чикаго, США).

SP Advisors – інвестиційна компанія, заснована в 2011 році, надає інвестиційно-банківські послуги в Україні та інших країнах Східної Європи. SP Advisors активно співпрацює з українськими та іноземними партнерами, включаючи провідні міжнародні інвестиційні банки, а також юридичні, консалтингові й аудиторські фірми. SP Advisors допомагає інвесторам розпізнати інвестиційно привабливі компанії, а також визначити успішність потенційних угод.