Email: korylkevych.m@gmail.com

Офіційний сайт Михайла Корилкевича

  • Соціальна відповідальність бізнесу
  • Розвиток громад
  • Якісна підготовка управлінців

У Західній Україні запрацював новий потужний завод з видобутку вапняку

У Західній Україні запрацював новий потужний завод з видобутку вапняку

У Західній Україні запрацював новий потужний завод з видобутку вапняку

Антикризовий крок: підприємство "Тернопільський кар’єр", що входить до складу Групи компаній "Монстера" (м. Дубно, Рівненська область), відкрило новий завод з видобутку вапнякового каменю. За потужністю цей завод не має аналогів у Західній Україні.

Відкриття нового заводу відбулося у вівторок, 01 грудня, поблизу с. Галущинці, на Тернопільщині. В урочистостях взяв участь голова Громадської експертної ради Дубенщини, президент Української асоціації вапняної промисловості Михайло Корилкевич:

"Відкриття нового заводу ПАТ "Тернопільський кар’єр" - це, вважаю, важлива подія щонайменше західноукраїнського масштабу. Цей проект було впроваджено, зокрема, з мого особистого досвіду з залучення інвестицій. Цього разу було залучено загалом близько 19 млн. грн.,  в тому числі додатково до співфінансування залучено кошти банківської установи (а це – близько 4 млн. грн.). Відкриття нового заводу "Тернопільського кар’єру" дасть можливість будівельній, сільськогосподарській та іншим галузям, де використовується вапняковий камінь, отримувати якісну сировину. Крім того, ми створили додаткові робочі місця, ми зумовили додаткові надходження до бюджету Тернопільської області. Дуже важливо, що ми в черговий раз демонструємо закордонним інвесторам, що в Західній Україні є галузі, які потребують інвестицій, і ми вміємо правильно розпоряджатися інвестиційними коштами, які нам довіряють. Так само важливо, щоб влада на місцях була зацікавлена в інвестуванні в різні галузі й налаштована на співпрацю".

Як повідомила прес-служба ПАТ "Тернопільський кар’єр", проектна потужність заводу становить 1 млн. тонн на рік. На виробництві впроваджено переробку гірничої маси з первинною її очисткою перед дробленням, що сприятиме випуску продукції високої якості. Для функціонування установи додатково створено 30 робочих місць. У власності компанії знаходиться шість діючих кар'єрів у Тернопільській області.