Email: korylkevych.m@gmail.com

Офіційний сайт Михайла Корилкевича

  • Соціальна відповідальність бізнесу
  • Розвиток громад
  • Якісна підготовка управлінців

Засідання кластеру "Натуральне молоко", екскурсія на ПСП "Україна" та інші важливі моменти 25-го березня

Засідання кластеру

Засідання кластеру "Натуральне молоко", екскурсія на ПСП "Україна" та інші важливі моменти 25-го березня

Плідно попрацювали під час засідання кластеру "Натуральне молоко" минулої п’ятниці, 25 березня. Захід уже вкотре відбувся у Здолбунові, у приміщенні Здолбунівської райдержадміністрації. За це – окрема подяка голові РДА Сергію Кондрачуку.

Що таке "Натуральне молоко" і звідки взялося – пропоную прочитати тут:

У ЗДОЛБУНОВІ МИХАЙЛО КОРИЛКЕВИЧ ПРЕЗЕНТУВАВ КЛАСТЕР "НАТУРАЛЬНЕ МОЛОКО"

Цього разу під час заходу говорили про актуальне: технологічні особливості в молочному тваринництві, зміни в податковому законодавстві для с/г підприємств, технологію зберігання кормів, тенденції галузі. З інформативними доповідями на ці теми виступили начальник Здолбунівської районної  податкової  інспекції Руслана Мичка, фінансовий директор МПП "Монстера" Людмила Іващук, представники ТОВ "АРКАД Агро Сервіс" Микола Валович та Денис Мадрига, ветеринарний консультант ТзОВ "Домінанта Україна" Олександр Мельник. Директор головного управління департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надія Переходько ознайомила присутніх з останніми новинами з профільного міністерства. Змістовну презентацію провела маркетолог МПП "Монстера" Юлія Радчук, яка розповіла про тенденції та прогнози молочного ринку в 2016 році.

Як і запланували, після засідання змогли продемонструвати всім присутнім досвід господарства ПСП "Україна", що у Здовбиці Здолбунівського району. Ми мали нагоду провести екскурсію територією господарства, а головний технолог Юрій Матковський розповів про технологію виробництва молока в "Укрмілкінвесті". Було дуже цікаво дізнатися від учасників, які ж саме ідеї вони хотіли б запозичити в "Укрмілкінвесту" та впровадити у своєму виробництві.

Окрему подяку висловлюю за відмінну організацію заходу генеральному директору ТзОВ "Укрмілкінвест" Мирославі Олійник!

Від себе додам про актуальність таких заходів. Цього разу на засіданні кластеру "Натуральне молоко" зібралося більше 30-ти учасників. Всі вони прямо чи опосередковано є дотичними до сільського господарства. Кожен з них має власний досвід та знає досвід свого підприємства. Відповідно, кожен може: надати цікаву інформацію про інновації в сільському господарстві, про нові події всеукраїнського та регіонального масштабів, запропонувати дієві рішення з різних актуальних питань тощо. Все це – життєво необхідно сьогодні, у 2016 році, коли у всесвітній мережі впливові джерела повідомляють такі новини, наприклад:

Тваринництво в 2016 році втратить свою привабливість як галузь

Світова молочна криза триватиме

На підтримку агропромислового комплексу направлено 350 млн гривень

Експорт українського молока склав 32 тис. тонн

На підтримку тваринництва направлять 50 млн бюджетних гривень

В Україні поменшало сільських господарств

…та ін. (джерело: MilkUA.info).

Тож, безумовно, є актуальні проблеми, і їх потрібно вирішувати разом. Цим і займаємося на засіданнях кластеру "Натуральне молоко". Щиро сподіваюся, що наступного разу учасників буде ще більше, дієвих порад-пропозицій-рішень буде ще більше, а проблем – значно менше :)

Дякую за участь представникам ТОВ "Молочні ріки", СП  ім. Шевченка, ПСП "Хлібороб", ФГ "П'ятигірське", ФГ "Мрія", СПП "Розвазьке", ПАТ "Укрлендфармінг", ПП "Агроекспрессервіс" та загалом усім учасникам!

 

Михайло Корилкевич