Email: korylkevych.m@gmail.com

Офіційний сайт Михайла Корилкевича

  • Соціальна відповідальність бізнесу
  • Розвиток громад
  • Якісна підготовка управлінців

Оптимізація та ефективність виробництва вапна та видобутку вапняку: в Києві відбувся круглий стіл Української асоціації вапняної промисловості

Оптимізація та ефективність виробництва вапна та видобутку вапняку: в Києві відбувся круглий стіл Української асоціації вапняної промисловості

Оптимізація та ефективність виробництва вапна та видобутку вапняку: в Києві відбувся круглий стіл Української асоціації вапняної промисловості

У червні відбувся щорічний круглий стіл Української асоціації вапняної промисловості на тему "Оптимізація та ефективність виробництва вапна та видобутку вапняку". Захід пройшов у Державній службі геології та надр України.

Захід традиційно, третій рік поспіль, відбувся за сприяння Державної служби геології та надр України, яка демонструє конструктивне ставлення до профільних галузей. Генеральним партнером події виступив один з найбільших виробників газобетону в Україні – ТОВ "Аерок", медіа-партнерами – BuildPortal, «Будівельний журнал», група видань "КАПСТРОИТЕЛЬСТВО", журнал Prof Build.

Участь у заході взяли понад 60 учасників – представники різних галузей: добувачі вапняків і виробники вапна, виробники будівельних матеріалів, підприємства, що надають послуги вибухових робіт, державні органи влади, представники інфраструктури, а також закордонні компанії – світові лідери з виробництва вапна.

Зокрема, представники найбільших вапнякових кар'єрів країни: групи UMG (Докучаєвський ФДК і Новотроїцьке рудоуправління), ПАТ "Тернопільський кар'єр". Серед учасників – такі компанії, як ТОВ "Галичина-вапно", ТОВ "Укрспецизвесть", КП Фірма "Азовбудматеріали", ТОВ "М-Квадро", корпорація "Харківські будівельні матеріали", ТОВ "Орієнтир-Буделемент" (ТМ "Стоунлайт"), ТОВ "Ітака-ПВ", ТОВ "Енерджі Продакт", ТОВ "Нордкалк Україна", ТОВ "Кнауф Гіпс Скала" та ін., а також представники провідних іноземних компаній вапняної промисловості – представництво Lhoist Польща, SMA Mineral AS, Carmeuse Slovakia.

Актуальність тематики круглого столу була обумовлена, перш за все, непростою ситуацією в галузі видобутку вапняків та виробництва вапна, викликаної як загальними політико-економічними факторами, так і галузевими особливостями локалізації виробництва. Крім іншого, в умовах перманентного подорожчання енергоносіїв загострилося питання ефективності виробництва та оптимізації собівартості, рішення якого вимагає додаткового вивчення і ознайомлення з кращим досвідом передових компаній.

Програма круглого столу передбачала дві частини: пленарне засідання та практичну частину – ознайомлення з провідним виробником газобетону ТОВ "Аерок".

Пленарне засідання відкрив президент УАВП Михайло Корилкевич, який коротко розповів про діяльність та розвиток асоціації, основні події та вступ нових членів. Окремою частиною  доповіді стало порівняння особливостей сучасного європейського і українського виробництва вапна та видобутку вапняку і висвітлення шляхів, якими повинна рухатися вітчизняна галузь. З доповіддю можна ознайомитися:

 

 

Іван Салій (Всеукраїнська спілка виробників будівельних матеріалів) підняв питання Постанови №615 і її вплив на подальшу діяльність і ефективність гірничодобувних підприємств. З доповіддю можна ознайомитися:

 

 

Фотогалерея заходу та детальніше про подію, обговорення проблемних питань й екскурсію на виробництво "Аерок" – на сайті budport.com.ua.

 

На головному фото: Президент Української асоціації вапняної промисловості Михайло Корилкевич (ліворуч) та Президент Всеукраїнської спілки виробників будівельних матеріалів Іван Салій (праворуч)