Email: korylkevych.m@gmail.com

Офіційний сайт Михайла Корилкевича

  • Соціальна відповідальність бізнесу
  • Розвиток громад
  • Якісна підготовка управлінців

Чи проігнорує Уряд вимоги аграріїв Рівненщини?

Чи проігнорує Уряд вимоги аграріїв Рівненщини?

Чи проігнорує Уряд вимоги аграріїв Рівненщини?

Минулої пятниці, 30 вересня 2016, у Рівному відбувся Форум аграріїв Рівненщини "Наша земля – наша Батьківщина". Учасники форуму активно обговорювали найдошкульніші проблеми галузі та, у підсумку, ухвалили резолюцію, в якій чітко поставили вимоги до чинного Уряду та Верховної Ради України. 

У Форумі аграріїв Рівненщини взяли участь близько 100 представників сільськогосподарських підприємств та фермерів Рівненської області. Організатором Форуму аграріїв Рівненщини виступила Громадська експертна рада спільно з Рівненською обласною партійною організацією ВО "Батьківщина". Головував на форумі відомий громадський діяч Михайло Корилкевич, очільник Громадської експертної ради, котрий має особистий багаторічний досвід управління аграрними підприємствами.

Фото:

Під час форуму слово взяли представники та керівники аграрних підприємств і фермерських господарств, які озвучили проблеми галузі та свої пропозиції щодо їх вирішення.

Фото:

 

Фото:

 

Фото:

Під час обговорення Михайло Корилкевич фіксував кожну озвучену пропозицію, яка по завершенню заходу була внесена до Резолюції Форуму аграріїв Рівненщини "Наша земля – наша Батьківщина". Резолюцію буде передано на розгляд Уряду та Верховної Ради України через фракцію ВО "Батьківщина" у Верховній Раді.

Серед вимог аграріїв, що увійшли до резолюції: продовжити мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення, повернути систему оподаткування сільськогосподарських виробників, яка діяла до 2016 року, зберегти пільговий режим оподаткування ПДВ для малих виробників, які використовують площу угідь до 500 га, посприяти збільшенню закупівельних цін на сільгосппродукцію, забезпечити надання фермерським господарствам та сільгосппідприємствам безвідсоткових державних кредитів для ведення агробізнесу, посилити боротьбу з незаконним захоплення майна сільгосппідприємств і фермерських господарств та інші.

У резолюції також висловлено прохання аграріїв до Президента України: у разі, якщо зазначені вимоги не будуть враховані у Законі Про державний бюджет на 2017 рік, скористатися правом вето та повернути цей Закон до ВРУ.

На заході були присутні виконуюча обов’язки голови Рівненської обласної партійної організації Всеукраїнського об’єднання "Батьківщина" Галина Кульчинська та депутати усіх рівнів фракцій ВО "Батьківщина" в місцевих радах. Представники цієї впливової політичної сили запропонували присутнім учасникам підтримку та долучитися до створення мережі антирейдерських штабів в області.

Представники сільгосппідприємств і фермерських господарств пристали на пропозицію, і в результаті до Резолюції внесено наступні пункти: у разі ігнорування зазначених вимог з боку Президента та Уряду представники АПК Рівненщини та фермерські господарства області: 1) долучаться до руху за проведення референдуму щодо продовження мораторію на продаж землі, 2) для протидії системі рейдерського захоплення землі аграрії створюють антирейдерський штаб на чолі з в.о. голови Рівненської ОПО ВО "Батьківщина" та фермерами Рівненщини.

Тож чи проігнорує Уряд вимоги аграріїв Рівненщини, що йдуть проти урядової нищівної політики в галузі, чи, все-таки, дослухається до них, підсилить конкурентоспроможність вітчизняної сільськогосподарської продукції та зупинить рейдерські захоплення майна селян? Поживемо – побачимо.

 

Наталя Богданець

Фото з Форуму аграріїв Рівненщини "Наша земля - наша Батьківщина"