Email: korylkevych.m@gmail.com

Офіційний сайт Михайла Корилкевича

  • Соціальна відповідальність бізнесу
  • Розвиток громад
  • Якісна підготовка управлінців

На Всеукраїнському селянському вічі учасники закликали владу не знищувати українське село

На Всеукраїнському селянському вічі учасники закликали владу не знищувати українське село

На Всеукраїнському селянському вічі учасники закликали владу не знищувати українське село

Гордість неньки України – її селянство, яке живе на цій землі тисячі років. За цей час наші предки пережили тут багато біди. Війни, кріпацтво, Голодомор, хвороби і свавілля. Тут є слід кожного з попередніх поколінь, як і наш. Українське село вистояло і збереглося в усі важкі часи. Сьогодні ми теж вистоїмо.

Цими словами починається ухвалена на Всеукраїнському селянському вічі резолюція, якою проголошено основні принципи існування, розвитку та захисту українського села.


Фото:


За підтримки партії "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" та за участю її лідера Юлії Володимирівни Тимошенко 29 жовтня у Києві було скликано Всеукраїнське селянське віче. На форум прибули фермери, освітяни, медики, профспілкові діячі, ветерани праці з різних куточків України. Загалом на Всеукраїнське селянське віче з’їхалося близько 10 000 учасників, в тому числі і представники усіх районів Рівненської області.

Організатор і ведучий Форуму аграріїв Рівненщини, багаторічний управлінець у сфері аграрного бізнесу, голова Громадської експертної ради Михайло Корилкевич теж взяв участь у заході. Михайло Корилкевич згуртував найактивніших делегатів з Млинівщини, Демидівського району та Дубенщини, які разом з ним прибули на селянське віче.

Як відомо, 30 вересня за підтримки Рівненської обласної партійної організації Всеукраїнського об’єднання "Батьківщина" у Рівному відбувся Форум аграріїв Рівненщини, під час якого учасники обговорили важливі проблеми вітчизняного аграрного сектору та ухвалили резолюцію, в якій чітко поставили вимоги до чинного Уряду та Верховної Ради України. Ці вимоги були представлені в Києві на Всеукраїнському селянському вічі.

Під час масштабного заходу учасники дискутували про намагання влади скасувати мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення, рейдерські захоплення господарств, про недосконалість процесів децентралізації, відсутність чіткого бачення реформ у медицині, освіті, у сільському господарстві.

 

Фото:

 

Як же покласти край винищенню українського села? Під час заходу лідер партії ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко презентувала нову масштабну програму розвитку села.

Ключові принципи, що мають бути покладені в основу державної стратегії розвитку села, на думку Юлії Володимирівни та однопартійців – це: формування селянина-господаря та розвиток сімейно-фермерського устрою господарювання; впровадження прозорих земельно-орендних відносин; ефективне землекористування, захист прав власників паїв; державна підтримка дрібних товаровиробників та поглибленої переробки; відшкодування відсотків на аграрні кредитні програми; стале оподаткування: єдиний податок з 1 га; підвищення рівня оплати праці в АПК та інші (детально).

 

Фото:

 

Свій виступ Юлія Тимошенко завершила промовистим прикладом. У столиці Норвегії Осло, в центрі міста, навпроти конгресу стоїть звичайна сільська хата – як символ поваги і подяки аграрію, який годує націю. "Я хочу, щоб на вічі ми дали собі слово: після того як ми оберемо нову сильну владу в Україні, ми обов’язково поставимо у центрі Києва шевченківську хату на знак подяки українському селянину-годувальнику", - сказала лідер партії ВО "Батьківщина".

 

Коментар Сергія Євтушка, народного депутата України, фракція ВО "Батьківщина":

Наша фракція у парламенті продовжуватиме боротьбу за мораторій на продаж сільськогосподарської землі ще на 5 років. І віче надихає нас на цю роботу. За цей час потрібно інвентаризувати усі землі та створити банк земельних ресурсів. І якщо селянин захоче свою землю продати, то він зможе це зробити, але виключно державі. Ми не можемо під час війни залишитись без землі, стати батраками у своїй державі. Бо тоді зникне Україна.

 

Коментар Михайла Корилкевича, голови Громадської експертної ради:

Віче – логічне продовження роботи, розпочатої на регіональному рівні, коли ми на Рівненщині разом з обласною організацією партії "Батьківщина" провели форуми аграріїв, освітян, пенсіонерів. Зібрання у Києві акумулювало вимоги, які озвучувалися на цих форумах. Для мене було важливо, щоб хтось розбудив українців, адже за роки Незалежності народ уже наситився обіцянками влади аж до зневіри…

 

 

Фото: сайт ВО "Батьківщина", власні фото, відео - ТРК "Дубно"