Email: korylkevych.m@gmail.com

Офіційний сайт Михайла Корилкевича

  • Соціальна відповідальність бізнесу
  • Розвиток громад
  • Якісна підготовка управлінців

Підприємці аграрного сектору з шести областей України взяли участь у засіданні кластеру "Натуральне молоко"

Підприємці аграрного сектору з шести областей України взяли участь у засіданні кластеру

Підприємці аграрного сектору з шести областей України взяли участь у засіданні кластеру "Натуральне молоко"

Цього разу учасники зібралися не у Здолбунівському районі Рівненської області, як зазвичай, а на Львівщині. У селі Суходоли Бродівського району 14 березня 2017 року відбувся семінар кластеру "Натуральне молоко", організатором якого є ТзОВ "Укрмілкінвест" – один з найбільших виробників молока західного регіону країни.

У заході взяли участь понад 40 представників підприємств аграрного сектору західного регіону із шести областей, переважно – з галузі молочного тваринництва.

Співорганізатором семінару став проект "Розвиток молочного бізнесу в Україні" (за підтримки уряду Канади). Коротко про організаційного партнера. Проект "Розвиток молочного бізнесу в Україні" було створено для відродження фермерства. За офіційними даними, він об’єднав 5 000 малих і середніх молочних виробників у мережу фермерів, підприємців, кооперативів і кооперативних об’єднань, здебільшого, у чотирьох областях: Дніпропетровській, Херсонській, Львівській, Івано-Франківській. Проект спрямований на вирішення труднощів, що постали перед виробниками молока, шляхом створення та посилення наявних кооперативів. Послуги полягають у зборі та ринковій дистрибуції молока, постачанні засобів виробництва, зокрема, господарських товарів та добрив, виробництва високоякісних кормів – сіна та кукурудзяного силосу. Проектом передбачено, що канадські сільськогосподарські кооперативи ділитимуться експертними знаннями та досвідом з українськими колегами.

Читайте також: МАЙСТЕР-КЛАС "МОЛОЧНЕ СКОТАРСТВО – МІФ ЧИ РЕАЛЬНІСТЬ?"

Семінар кластеру "Натуральне молоко" був проведений, виходячи з потреби в об’єднанні зусиль для захисту інтересів молочарів, важливості обміну інформацією, досвідом та знаннями між підприємствами, а також новими ідеями, які доцільно поширювати та втілювати в життя.

Організаційно захід складався з двох частин: пленарного засідання та візиту учасників на ферму ТзОВ "Молочні ріки" та сімейну ферму в с. Голосковичах Бродівського району.  

На засіданні кластеру "Натуральне молоко" виступив його засновник Михайло Корилкевич. Під час промови він розповів про важливість об’єднання виробників молока задля втілення надважливого завдання: врегулювання ціни на молоко до її справедливого рівня.

Координатор кластеру "Натуральне молоко" Мирослава Олійник розповіла присутнім про екосистеми, створені на базі "Укрмілкінвест", особливості їх функціонування та впливу на ефективний розвиток галузі молочного тваринництва.

На зустрічі учасники також розглянули такі питання галузі як створення сільськогосподарських кооперативів, програми фінансування аграрного сектору, використання лабораторних досліджень молока для підвищення прибутковості молочних ферм, якісні показники кукурудзяного силосу та їх вплив на молочну продуктивність, обговорили шляхи розвитку сімейних молочних ферм в Україні.

По завершенню зсідання учасники зустрічі змогли традиційно на практиці ознайомитися з особливостями ведення успішного тваринництва на прикладі ферми ТзОВ "Молочні ріки" та сімейної ферми сім’ї Олександра й Мирослави Марковичів.

Усі присутні на семінарі представники підприємств планують поступово втілювати обговорені цікаві ідеї на практиці. Результати та новий цікавий досвід будуть представлені на наступному засіданні кластеру "Натуральне молоко".

 

ФОТО З ЗУСТРІЧІ