Email: korylkevych.m@gmail.com

Офіційний сайт Михайла Корилкевича

  • Соціальна відповідальність бізнесу
  • Розвиток громад
  • Якісна підготовка управлінців

Пошук інвесторів у вапняну галузь в Польщі

Пошук інвесторів у вапняну галузь в Польщі

Пошук інвесторів у вапняну галузь в Польщі

Компанія Lhoist планує інвестувати в Україну 100 мільйонів євро за умови стабілізації курсу валют.

Ось такі новини з Польщі. Так, минулого тижня побував у гостях в нашого західного сусіда, на підприємстві тамтешнього найбільшого видобувача вапняків і виробника вапна.

Поспілкувавшись з інженером компанії Lhoist Польща, зрозумів, що в Lhoist серйозні наміри інвестувати в українську галузь видобування вапняків і виробництва вапна. Це чудові новини, зважаючи на позитивний досвід діяльності Lhoist у самій Польщі. Адже бельгійці тривалий час інвестували в польську галузь вапняної промисловості — і дуже успішно. З 1996 року — створення Lhoist Польща (Краків) — і до сьогодні (сайт Lhoist).

Так, наша держава повинна виконати певні умови задля того, щоб отримати успішний європейський досвід, самій стати успішною і направду самостійною. Питання в часі — як швидко це станеться? Наскільки влада готова сприяти цьому, не затягуючи процес?.. Побачимо.

А тим часом, зважаючи на нинішню ситуацію в галузі видобування вапняку, виробництва вапна й ін. будматеріалів на основі вапна й вапняку та їх продажу, Українська асоціація вапняної промисловості, яку я очолюю, планує в грудні 2014 року проведення галузевої бізнес-конференції. Цей захід став щорічним, минулого року вийшов на міжнародний рівень: відбувся у Львові за участі провідних українських і європейських підприємств-учасників. Обставини в галузі зараз складні, тому подібні заходи просто необхідні! Деталі участі можна дізнатися на сайті УАВП.

На фото: разом з інженером найбільшого польського кар'єру та виробника вапна