Email: korylkevych.m@gmail.com

Офіційний сайт Михайла Корилкевича

  • Соціальна відповідальність бізнесу
  • Розвиток громад
  • Якісна підготовка управлінців

Що робив відомий сценарист на молочних фермах Рівненської і Хмельницької областей? ВІДЕО

Що робив відомий сценарист на молочних фермах Рівненської і Хмельницької областей? ВІДЕО

Що робив відомий сценарист на молочних фермах Рівненської і Хмельницької областей? ВІДЕО

Відомий українських сценарист Олексій Комаровський нещодавно побував на сімейних молочних фермах Рівненщини і Хмельниччини. Олексій став автором сценарію до нового українського мінісеріалу «Фермери» у рамках проєкту за підтримки Українського культурного фонду.

Ініціатори проєкту зі створення сімейних молочних ферм на Рівненщині, організації – члени Української кооперативної федерації, активно просувають малий фермерський бізнес серед селян з 2017 року. Однією з переваг такого бізнесу називають можливість для людей не їздити на заробітки закордон, а залишатися працювати на власних фермах. 

Наталія Немеришина, менеджерка з розвитку сімейних молочних ферм у Рівненській області: "На сьогоднішній день поголів’я ВРХ падає, села вимирають, люди їдуть на заробітки… Проект був створений спеціально, щоб зміцнити сім’ї, щоб люди не виїжджали... Ми допомагаємо їм в розвитку власного бізнесу, допомагаємо фінансово, консультативно. І люди долучаються, подають заявки на створення сімейної молочної ферми".

Для того аби створити сімейну молочну ферму, у подружжя повинно бути як мінімум десятеро та як максимум 40 корів. Фермерам проводять навчальні семінари, вони отримують консультацію експертів проекту за необхідності.

Сергій Чернієнко, керівник з розвитку проекту "Створення сімейних молочних ферм", розповів, як відбувається підбір родини кандидатів на відкриття ферми: "Ми шукаємо повноцінну сім’ю, тобто де є і чоловік і дружина. В сім’ї повинна бути цілковита згода, їхнє  рішення про розвиток власного бізнесу має бути спільне. Відкривши ферму, вони не повинні зупинятися на тому, що вже побудували. Ми готові цьому сприяти, наприклад, родини, де в господарстві яких було близько 10 корів, зараз розширюються до 20-ти".  

Із такими сім’ями вдалося познайомитися ближче автору сценарію серіалу «Фермери» Олексієві Комаровському. За час робочого візиту у рамках проєкту з написання сценарію Олексій відвідав низку сімейних молочних ферм Рівненської та Хмельницької області, поспілкувався з фермерами, дізнався їхні мотиви, проблеми та переживання, пов’язані з відкриттям власних ферм.

"Цей серіал про те, як у них це вийшло, як вони за це взялися. Через які перепони вони пройшли. Кожен українець може впізнати в них себе. Врешті, вони міцніють, у них сім’я стає повноцінною. Коли у людей є спільна мета, спільні інтереси – вони краще розуміють один одного, підтримують – і від цього міцнішає сім’я, а через сім’ю – Україна", - сказав сценарист.

У процесі підготовки до написання сценарію Олексій Комаровський поспілкувався з різними людьми, за плечима яких – величезний досвід, а ще надихнувся їхніми життєвими історіями. Додає, що ці враження збагатять майбутній телепродукт, а кожен глядач побачить справжнє українське село, багате на працьовитих людей.

Про проєкт

Мінісеріал "Фермери" покликаний змінити ставлення українського суспільства до сучасного села. Написання сценарію для телевізійного продукту підтримав Український культурний фонд, а грант отримала телерадіокомпанія "Ритм".

Мета проєкту – створити яскравий сценарій, який можна втілити у якісний фільм, що викличе емоційне співпереживання людей, які пов’язали своє життя з селом; покаже проблеми, конфлікти та шляхи їх вирішення у цікавій і невимушеній ігровій формі. "Фермери" продемонструють, що сьогодні в Україні є можливості для гідного життя, для збереження родинних цінностей. Лише треба не боятися подолати консерватизм і стереотипи мислення, взяти на себе відповідальність за власне майбутнє.

Результат: після створення сценарію буде знято тизер мінісеріалу. Зйомки пройдуть на сімейних молочних фермах та інших локаціях Рівненської області. Сформований у результаті роботи презентаційний пакет буде запропоновано потенційним інвесторам зйомок серіалу.

                                                                                       

За повідомленням:

Наталя Богданець,

менеджерка зі зв’язків з громадськістю проєкту "Фермери"

natalabogdanets@gmail.com