Email: korylkevych.m@gmail.com

Офіційний сайт Михайла Корилкевича

  • Соціальна відповідальність бізнесу
  • Розвиток громад
  • Якісна підготовка управлінців

Хто допоможе родині відкрити і розвивати молочну ферму в селі?

Хто допоможе родині відкрити і розвивати молочну ферму в селі?

Хто допоможе родині відкрити і розвивати молочну ферму в селі?

"УкрМілкІнвест" рекомендує звертатися до них. Компанія допомогла відкритися дванадцятьом сімейним молочним фермам у кількох областях України.

Мешканці об’єднаних територіальних громад Рівненщини дізналися більше про можливість створити й розвивати свою сімейну молочну ферму. За підтримки Української Асоціації Маркетингу та Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування відбулися презентації проекту зі створення сімейних молочних ферм на базі господарств області (ФОТО).

"УкрМілкІнвест", або УМІ – це одне з найбільших молочних господарств Рівненської області, це сучасні технології для розвитку тваринництва та догляду за великою рогатою худобою, - розповів директор громадської організації Української Асоціації Маркетингу Олександр Гладунов (на головному фото), який презентував проект гостям. – Протягом 2018 року компанія допомогла відкритися 12-ом сімейним молочним фермам у Рівненській і Хмельницькій областях. У своїх господарствах селян утримують загалом понад 200 голів великої рогатої худоби, а добова заготівля молока складає понад 3000 літрів".

Що потрібно зробити сімї, яка хоче відкрити сімейну молочну ферму, за оцінками "УкрМілкІнвесту"?

Насамперед, родина повинна хотіти працювати у своєму господарстві, прагнути розвивати його й розуміти, що це – щоденна праця, яка через певний час окупиться і дасть прибуток.

Якщо бажання працювати є, тоді наступний крок – звернутися до команди УМІ. Вона з’ясує, чи підпадає ваша родина під критерії ідеального сімейного молочного господарства.

Критерії відбору сім’ї такі: бажання і внутрішня згода всіх без винятку членів родини; наявність приміщення для утримання ВРХ або земельної ділянки для будівництва ферми; бажано – наявність у родини досвіду в утриманні корів та наявність землі для кормів чи випасу худоби.

Якщо відповідність критеріям дотримано, родина стає учасником проекту та отримує від УМІ підтримку в межах проекту.

Пакет послуг, які надасть "УкрМілкІнвест" родині на підтримку сімейної молочної ферми:

фінансова підтримка для відкриття ферми

надання високопродуктивної худоби під 15% річних на чотири роки

продаж кормів або технологічний супровід при заготівлі

консультативні, ветеринарні, зоотехнічні та інші послуги

збір, охолодження і продаж молока

УМІ допоможе розрахувати вартість створення вашої сімейної молочної ферми на 10 корів: допоможе порахувати ваші витрати, які, фактично, є інвестиціями компанії у вашу ферму – орієнтовно це 310 000 гривень, а також – термін окупності ферми.

Презентації відбулися у Крупецькій ОТГ, яка об’єднує 16 сіл Радивилівського району, а також у Радивилові та Демидівці.

Проект зі створення й забезпечення діяльності сімейних молочних ферм у Рівненській та Хмельницькій областях спрямований на відродження сіл, розвитку тваринництва на селі та об’єднання родин. Проект реалізується зусиллями ТзОВ "УкрМілкІнвест", кластеру "Натуральне молоко" та Рівненського обласного благодійного фонду "Любіть Україну" у співпраці з населенням.  У проекті вже відкрито 12 сімейних ферм на Рівненщині та Хмельниччині. У 2019 році передбачено значне розширення мережі ферм. Проект розроблено за прикладом ініціативи, втіленої Львівською аграрною дорадчою службою за сприяння канадського уряду. Окремий важливий елемент проекту, який заплановано впровадити – це створення кооперативів на базі сімейних молочних ферм.

Долучайтеся й ви, якщо хочете розвивати тваринництво на селі. Контактні особи проекту зі створення сімейних молочних ферм:

Сергій Чернієнко, менеджер з розвитку: 067 400 0338, smf.khmelnytskyi@gmail.com

Ірина Патик, координатор: 068 206 3396, smf.patyk.iryna@gmail.com

Тетяна Гапук, координатор: 063 204 4124, gtm@dubnoinvest.com

 

Наталя Богданець, менеджер проектів ГО УАМ

(063) 776-77-66, natalabogdanets@gmail.com