Email: korylkevych.m@gmail.com

Офіційний сайт Михайла Корилкевича

  • Соціальна відповідальність бізнесу
  • Розвиток громад
  • Якісна підготовка управлінців

Фонд “Любіть Україну” придбав для медичного закладу Дубна клініко-діагностичне обладнання на суму понад 200 тисяч гривень

Фонд “Любіть Україну” придбав для медичного закладу Дубна клініко-діагностичне обладнання на суму понад 200 тисяч гривень

Фонд “Любіть Україну” придбав для медичного закладу Дубна клініко-діагностичне обладнання на суму понад 200 тисяч гривень

27 серпня у медичний центр міста Дубна, на Рівненщині, було доставлено автоматичний гематологічний аналізатор КТ-6300 для швидкого дослідження крові пацієнтів та аналізатор сечі. Придбання комплексу клініко-діагностичного обладнання на суму 200 950 гривень профінансував благодійний фонд “Любіть Україну”.

У березні 2020 року в Дубно відкрився медичний центр SOLAmed. Директор центру, лікар-педіатр з понад 20-річним стажем Ольга Радей розповіла, що за задумом основним профілем роботи клініки мала бути педіатрія.

“Батьки дітей також виявили бажання обслуговуватися у медичному центрі. Тож тепер, після врегулювання формальних процедур, ми надаємо послуги маленьким пацієнтам та членам їхніх родин за такими профілями: педіатрія, сімейна медицина, вузькопрофільна спеціалізація (кардіологія, ендокринологія, неврологія), щеплення, лабораторна діагностика, УЗД і функціональна діагностика, профілактика, лікувальний масаж і ЛФК”, — сказала Ольга Радей.

Як і в багатьох інших районах по Україні, стан галузі охорони здоров’я на Дубенщині незадовільний. Скрізь бракує і кваліфікованого медичного персоналу, і сучасного обладнання. А в умовах пандемії COVID-19 робота медиків ускладнилася ще більше. Багатьом пацієнтам лікарень стало важко пройти обстеження ще й через роботу закладів згідно з вимогами карантинних обмежень.

У цей нелегкий час, як ніколи, надзвичайно важливим є забезпечення лікарень сучасним діагностичним обладнанням. Саме воно допомагає максимально швидко оцінити стан здоров’я пацієнтів. Отримати нове ефективне обладнання медичним закладам Дубенщини допомагає благодійний фонд “Любіть Україну”.

“Місією нашого нового медичного центру SOLAmed є надання якомога якісніших послуг мешканцям Дубна, району й сусідніх районів. Наш колектив вдячний благодійному фонду “Любіть Україну” та голові правління фонду Михайлу Корилкевичу за підтримку — придбання комплексу клініко-діагностичного обладнання з дослідження крові та аналізатора сечі. Наш персонал пройшов інструктаж з використання обладнання. Новий гематологічний аналізатор працює так, що результати дослідження крові пацієнта готові вже протягом 10-15-ти хвилин. Тобто людині не потрібно буде їхати в клініку наступного дня, щоб забрати результати. Це дуже важливо для пацієнтів в умовах карантину”, — розповіла Ольга Радей.

За словами пані Ольги, окремі категорії пацієнтів медичного центру, а саме: діти з інвалідністю, зможуть пройти обстеження на новому клініко-діагностичному обладнанні безкоштовно. Для інших пацієнтів планується встановити мінімальну вартість обстеження, щоб покрити витрати на реактиви для аналізатора.

Характеристики комплексу клініко-діагностичного обладнання, встановленого в SOLAmed: автоматичний гематологічний аналізатор КТ-6300 функціонує в трьох режимах — робота з венозною кров’ю, робота з капілярною кров’ю та в режимі попереднього розведення; дозволяє одночасно і швидко визначати 20 основних гематологічних параметрів та будувати три гістограми, виконуючи 60 тестів за годину; має вбудовану систему контролю якості з можливістю збереження та аналізу показників якості роботи.

Медичний центр SOLAmed працює за адресою: Рівненська область, Дубенський район, м. Дубно, вул. Грушевського, 168А.

Наталя Богданець,
Благодійний фонд “Любіть Україну”

Читайте також: У реанімації міської лікарні Рівного — нове обладнання