Email: korylkevych.m@gmail.com

Офіційний сайт Михайла Корилкевича

  • Соціальна відповідальність бізнесу
  • Розвиток громад
  • Якісна підготовка управлінців

Фонд "Любіть Україну" здобув підтримку Уряду Швеції та ПРООН на розвиток сімейних ферм

Фонд

Фонд "Любіть Україну" здобув підтримку Уряду Швеції та ПРООН на розвиток сімейних ферм

Проект Рівненського обласного благодійного фонду "Любіть Україну" під назвою "Сімейні молочні ферми – добробут людей та сталий розвиток села" переміг у конкурсі грантових проєктів, проведеному ПРООН у червні 2019 року. Нещодавно, 04 жовтня, в ПРООН опублікували перелік переможців. Фінансування проєктів переможців забезпечує Уряд Швеції.

Фонд "Любіть Україну" успішно пройшов три етапи конкурсу: відбір проєктних ідей онлайн; ґрунтовну презентацію запропонованих ідей та обговорення можливих шляхів її корегування відповідно до завдання Проєкту на міжрегіональному форумі для переможців першого етапу; аналіз доопрацьованих під час другого етапу проєктних пропозицій та прийняття остаточного рішення щодо проєктних пропозицій, які будуть підтримані.

Другий етап конкурсу, а саме: регіональний форум "Ефективні партнерства для сталого розвитку",  відбувся у Львові у червні 2019 року. Під час форуму команда Фонду презентувала власний проєкт "Сімейні молочні ферми – добробут людей та сталий розвиток села", який отримав позитивний відгук в експертів та представників українського офісу ПРООН. На цьому етапі після презентації наша команда допрацьовувала проєкт відповідно до рекомендацій експертів.

Протягом липня – вересня експерти детально аналізували кінцеві варіанти проектних заявок учасників з усієї України, з урахуванням допрацювань, та обрали сім кращих.

Днями фонд "Любіть Україну" отримав чудову звістку: наш проєкт "Сімейні молочні ферми – добробут людей та сталий розвиток села" опинився серед числа переможців, більше того, посів перше місце у рейтингу експертів.

Відповідно до умов співпраці, сума грантової підтримки для фонду "Любіть Україну" складе близько 1 мільйона гривень.

Яким є очікуваний результат проєкту "Сімейні молочні ферми – добробут людей та сталий розвиток села"?

Буде відкрито 4 зразкові сімейні молочні ферми у Рівненській, Волинській, Тернопільській та Хмельницькій областях та 2 навчально-консультаційні центри. Буде організовано роботу 4 дорадчих служб та створено 4 обслуговуючі кооперативи в кожній з областей. Планується, що 60 сільських сімей буде навчено веденню власного молочного бізнесу. Підготовлено 8 дорадників для супроводу сімейних молочних ферм. Створено інноваційну настільну гру зі створення й управління СМФ – "Сімейна молочна ферма", що дозволить обрати найбільш вигідний сценарій розвитку ферми до її відкриття. Розроблено і впроваджено в дію спеціалізовану інтернет-платформу. Розповсюджено досвід та забезпечено максимальне сприяння розвитку мережі сімейних молочних ферм у західному регіоні України.

Раніше фонд "Любіть Україну" також отримав грант у рамках програми КУСАНОНЕ від Посольства Японії в Україні на реалізацію спільного проєкту з Радивилівською центральною районною лікарнею на оновлення медичного обладнання. Проєкт було успішно втілено на початку цього року.

Про конкурс проектів ПРООН - 2019

Спільний проект Уряду Швеції та Програми розвитку ООН "Посилене партнерство для сталого розвитку" оголосив конкурс проектних ідей у сфері сталого розвитку в Україні у травні 2019 року. До участі запрошували: місцеві органи влади та органи місцевого самоврядування, заклади освіти, організації громадянського суспільства, бізнес-організації, - які об’єдналися для вирішення проблем сталого розвитку регіону.

Завдання конкурсу: сформувати ефективні багатосторонні партнерства, які орієнтовані на виклики і готові ініціювати та вирішувати актуальні проблеми ключових напрямків сталого розвитку; на конкурсній основі відібрати інноваційні ідеї ініціатив зі сталого місцевого розвитку, що покликані на умовах ефективного партнерства вирішити важливу та достатньо розповсюджену (не унікальну) проблему, навколо вирішення якої об’єднуються партнери з різних секторів.

У конкурсі взяв участь РОБФ "Любіть Україну", який разом з партнерськими організаціями сформував екосистему розвитку сімейних молочних ферм на Рівненщині й у сусідніх областях.

Більше про проєкт розвитку сімейних молочних ферм – ТУТ.