Email: korylkevych.m@gmail.com

Офіційний сайт Михайла Корилкевича

  • Соціальна відповідальність бізнесу
  • Розвиток громад
  • Якісна підготовка управлінців

Новенька зала на 300 місць: на Дубенщині відкрили сільський будинок культури

Новенька зала на 300 місць: на Дубенщині відкрили сільський будинок культури

Новенька зала на 300 місць: на Дубенщині відкрили сільський будинок культури

У селі Плоска Дубенського району Рівненської області відкрили оновлений сільський будинок культури. Кошти залучили з бізнесу.

Що допоможе розвивати культурний сектор в об’єднаних територіальних громадах, у селах і містах України? Як подолати перешкоди? Де шукати кошти на розвиток і на відбудову закладів культури? Відповіді на ці запитання відомі сільському голові Плоски, що в Дубенському районі, Борису Кочубею. Йому вдалося залучити гроші місцевого бізнесу – великої компанії з галузі тваринництва, у ремонт глядацької зали сільського будинку культури.

Компанія "УкрМілкІнвест" (УМІ) відома на Рівненщині й за її межами як засновник і активний учасник кластеру "Натуральне молоко". УМІ активно допомагає розвитку підприємництва на селі – сприяє селянам у створенні й розвитку сімейних молочних ферм. Компанія, яка сама розвивається, вирішила допомогти тим, хто хоче розвиватися.

Нещодавно, за сприяння "УкрМілкІнвест" було відремонтовано плосківський будинок культури (ФОТО).

Борис Кочубей розповів, що такі інструменти розвитку культурного сектору на селі, як залучення спонсорів з бізнесу і різні грантові програми – це поки що найбільш дієві інструменти залучення фінансових і людських ресурсів, зокрема, до відбудови закладів культури. Не секрет, що зараз у селах закладів культури не просто бракує – їх катма.

Звичайно, це не всі роботи в оновленні клубу. Він потребує додаткових вливань коштів, які місцева влада залучатиме з інших джерел.

Днями в оновленому будинку культури Плоски селяни влаштували концерт і переглянули кращі фільми Рівненського міжнародного кінофестивалю "Місто Мрії".

Під час події директор Рівненської обласної організації "Українська Асоціація Маркетингу" Олександр Гладунов (на головному фото) розповів присутнім плосківчанам про можливість розвивати власне підприємство у своєму господарстві, створивши сімейну молочну ферму.

Компанія "УкрМілкІнвест" допомогла відкритися дванадцятьом сімейним молочним фермам у кількох областях України і продовжує це робити. УМІ готова до співпраці та запрошує і плосківчан, і мешканців сусідніх сіл кинути заробітки та створити своє підприємство. Тим більше, що компанія підтримує фермерів фінансово і консультативно.

Що потрібно зробити сім’ї, яка хоче відкрити сімейну молочну ферму?

Насамперед, говорять в "УкрМілкІнвесті", родина повинна хотіти працювати у своєму господарстві, прагнути розвивати його й розуміти, що це – щоденна праця, яка через певний час окупиться і дасть прибуток.

Якщо бажання працювати є, тоді наступний крок – звернутися до команди УМІ. Вона з’ясує, чи підпадає ваша родина під критерії ідеального сімейного молочного господарства.

Критерії відбору сім’ї такі: бажання і внутрішня згода всіх без винятку членів родини; наявність приміщення для утримання ВРХ або земельної ділянки для будівництва ферми; бажано – наявність у родини досвіду в утриманні корів та наявність землі для кормів чи випасу худоби.

Якщо відповідність критеріям дотримано, родина стає учасником проекту та отримує від УМІ підтримку в межах проекту. Більш детальну інформацію завжди можна отримати у контактних осіб:

Сергій Чернієнко, менеджер з розвитку: 067 400 0338, smf.khmelnytskyi@gmail.com

Ірина Патик, координатор: 068 206 3396, smf.patyk.iryna@gmail.com

Тетяна Гапук, координатор: 063 204 4124, gtm@dubnoinvest.com

 

Наталя Богданець, менеджер проектів ГО УАМ

(063) 776-77-66, natalabogdanets@gmail.com